Zadatak


Stomatološka ordinacija Dentagram pruža čitav spektar usluga, počevši od estetske stomatologije do ozbiljnijih zahvata. Profesionalci koji stoje iza ove ordinacije kontaktirali su nas sa željom da kreiramo njihov logo, kao i kompletan vizuelni identitet koji bi ih učinio prepoznatljivim među kompetitivnom konkurencijom.

KLIJENT

Dentagram Dental Clinic

NAŠE USLUGE

Dizajn logotipa, Izrada vizuelnog identiteta, Dizajn poslovnih papira, Unutrašnje brendiranje, Spoljno brendiranje izloga, Dizajn svetleće reklame, Dizajn spoljne ID table, Dizajn flajera, Dizajn brošura, Dizajn vaučera, Dizajn bojanke za decu, Strategija za društvene mreže, Dizajn vizuala za društvene mreže, Dizajn uniformi, Dizajn kartona pacijenata

Rešenje


Naravno, zadatak smo započeli od kreiranja logotipa. Neizbežna je bila silueta zuba zbog jasne povezanosti sa branšom, ali smo se odlučili za stilizovani prikaz. Dodatno smo obogatili logotip tako što smo za simbol i naziv ordinacije odabrali zlatnu boju, dok smo se za pozadinu odlučili za tamno tirkiznu nijansu.

Sa ustanovljenim vizuelnim identitetom, okrenuli smo se ka drugim kanalima komunikacije. Sledeći korak je bio dizajn poslovnih papira, počevši od vizitkarti. Pored njih, imali smo i jedan simpatičan zadatak – kreiranje svojevrsnog pasoša-bojanke za najmlađe heroje. Na poleđini mogu da oboje svoje zubiće, što će im učiniti posete dečijem stomatologu zabavnije.

Naš kreativni studio je osmislio i izgled unutrašnjeg, kao i spoljašnjeg brendinga ordinacije. Adaptirali smo logo za namene brendiranja na različitim materijalima, počevši od stakla do uniformi. Takođe smo kreirali flajere i brošure koji donose sve neophodne informacije o ordinaciji i uslugama koje pruža.

Razvili smo strategiju nastupa na društvenim mrežama (Facebook i Instagram), i kreiramo vizuale koji prenose utiske pacijenata, opširnije predstavljaju usluge, donose atmosferu iz ordinacije i pružaju korisne savete kada je u pitanju nega zuba i desni.