Zadatak


Mjölk je premium brend pidžama i donjeg veša za bebe, decu i predškolce. Ono što njihove proizvode čini posebnim jeste što kao materijal koriste isključivo organski pamuk kako bi najmlađima pružili meku i bezbednu odeću, a sve to kroz dizajn koji odiše skandinavskom jednostavnošću.

KLIJENT

Mjölk

NAŠE USLUGE

Dizajn logotipa, Izrada vizuelnog identiteta, Dizajn poslovnih papira, Dizajn pakovanja, Izrada animacije

Rešenje


Vođeni idejom da premium fashion brendovi zaslužuju jednostavne, ali efektne logotipe, odlučili smo se za jaku, debelu i jasnu sans serifnu tipografiju koja se jasno ocrtava na belim i svetlim površinama kojim brend komunicira. Skraćenjem slova j i pomeranjem tačaka na slovu o dobili smo i dodatnu simboliku tri tačke, odnosno priču koja se nastavlja. Malo slovo na m na početku imena brenda ostavlja utisak neformalnosti i prezentuje ciljnu grupu kupaca.

Samo ime brenda (mleko prim. prev.) nas je navelo da kompletan vizuelni identitet baziramo na minimalističkom, jednostavnom i pročišćenom konceptu. Vizuelni identitet je baziran na čistoti bele boje (boji pamuka i mleka), bez suvišnih detalja i elemenata. 

U okviru vizuelnog identiteta razvijene su i jednostavne linijske ilustracije pamuka (100% organic pečat), pojedinačnih proizvoda (gaćice, pidžame, zeke), koje su primenjivane na zasebnim deklaracijama i komunikaciji. 

Primena vizuelnog identiteta je kasnije razvijena i na specifične prezentere proizvoda (frižideri sa pakovanjima), zatim poslovnim papirima, potpisima za mail, deklaracijama na samim proizvodima i na nalepnicama i sl.

Dizajnirali smo pakovanje u formi tetrapaka sa bočnim otvorom u formi kapljice kroz koji možete dodirnuti proizvod i taktilno osetiti kvalitet proizvoda. Za produkciju pakovanja su takođe korišćeni kartoni organskog porekla koji se recikliraju i ne zagađuju okolinu.

Za potrebe promocije osmišljena je animacija logotipa gde smo se poigrali sa karakterističnom formom švedskog simbola ö koje nas je podsetilo na lik bebe sa cuclom. Iskoristili smo taj detalj i napravili simpatičnu animaciju koja jednostavnim pristupom povezuje ceo koncept i veliča ideju kreatora koji stoje iza ovog brenda.